RANSKALAISESSA RUOKAKAUPASSA

Melkein nauratti ääneen, miten onnellinen olin, kun löysin koulun läheltä kunnon ruokakaupan. Siis ison supermarketin. Edullista hintaa (siis suomen hintaluokkaa) parempaa oli valikoiman laajuus.
Nyt minulla oli mahdollisuus ostaa lähes mitä vain ruokaa ja vaikka brändit ovat erilaisia, niin tuotteiden sisältö melko samaa kuin suomessa.
Suuria eroja ei ole valikoimassa, mutta esimerkiksi tummaa leipää ei ole.
Maitohyllyllä oli näinkin suuressa marketissa tarjolla noin viittä eri vaihtoehtoa, kun suomessa on jo lähes naurettava määrä eri maitolaatuja ja merkkejä.
Juustohyllyt täällä ovat todella pitkät, kuten myös hillohyllyjen tarjonta.
Tuoreita patonkeja ranskalaiset ostavat leipomoista, mutta myös supermarkettien paistopisteistä.
Itseasiassa täällä jos kadulla lukee supermarcé kyseessä on usein suomen lähikaupan kokoinen kauppa. En ole varma millä nimellä ranskalaiset kutsuvat tälläistä isoa hypermarkettia.
Mutta tosiasia oli, että ostin kaupasta tuotteet lähes puolta halvemmalla, kuin kotialueeni kaupasta.
Kannatti siitä huolimatta, että jouduin kantamaan ostokset kahdessa metrossa.
Mutta lähileipomon patongista en aio luopua ;)


(Kuvat Chanelin 2014/2015 muotinäytöksestä)

 

2 kommenttia:

  1. Suorastaan nostalgista muistella omaa vaihtoa näitä lukiessa ja kuunnellessa :D mä löysin lähimmästä Carrefourista (siis ruokakaupasta) kyllä suomalaista Real-leipää vastaavaa, mutta suurimmaksi osaksi kävin leipomossa ja niin kannattaakin! Nauti croissanteista, ei niitä samalla lailla saa Suomessa! Mutta joo, tupakointi ei myöskään riipu siellä iästä tai koulutustasosta samalla lailla kuin Suomessa, koska täällä kauppislaisista tosi harva polttaa ja nekin just vähän häpeillen. Siellä ne poltti koulun pääovien edessä niin että ne tukki sekä oviaukon että jalkakäytävän... Kiva kuulla että opiskelu on myös mielenkiintoista eikä vaan huonoa englantia! Ja kannattaa ruveta puhumaan ranskaa silloin tällöin vaikka niin että sopii jonkun kanssa että nyt tän kahvin/ tunnin ajan ei puhu englantia, koska vaikka mullakin on edelleen kynnys sen puhumiseen niin sain kyllä hyvää palautetta kun puhuin ja siinä sitä oppii. Niillä ei myöskään oo yhtä kovat odotukset koska niiden enkun taidotkin on keskimäärin suomalaista heikommat. Ja vielä siitä, kun sanoit olevas varuillaan, kun ihmiset haluaa tutustua: hyvä. Mulle ja muille suomalaisille oltiin kyllä aina ystävällisiä, mutta jollain tasolla niillä on kuitenkin sellainen asenne, että vaihtareidenhan kuuluu "pitää hauskaa" (jopa riippumatta siitä, onko varattu), ja skandinaavit on näteimpiä jne. :D

    VastaaPoista
  2. Tosi kiva kun kommentoit Riikka. Varmasti sulle tuttuja juttuja osa mitä mietin ja törmään täällä :)! Nimenomaan koulun edessä on tauoilla niin paljon porukkaa tupakoimassa, että melkein vaikea päästä ulko-ovista sisälle. Tosta ajatuksesta, että vaihtarit haluaa pitää hauskaa, niin voin allekirjoittaa. Viikolla oon usein ollut ekojen joukossa lähdössä baari- illan istujaisista kotiin ja jo pari kertaa oman koulun tuutorit on ihmetellyt et joko sä lähdet kotiin nukkumaan. Jo, pitää myös jaksaa opiskella. :D

    VastaaPoista

Lukijat