VERSAILLES
Otimme metron.
Otimme lähijunan.
Pääsimme pois Pariisista.
Menimme Versaillesiin.
Oli tuulistä ja aurinkoista.
Oli myös sadekuuro.
Mitä näimme?

Versaillesin palatsi oli iso ja vaikuttava. Kaikkiin rakennuksen osiin ei ollut pääsyä, mutta avoinna oleva alue tuntui mielestäni tarpeeksi isolle. Valtavia saleja, käytäviä ja jopa oma kirkko Versaillesin sisällä. Näimme kuninkaan makuuhuoneen, peilisalin ja lisää käytäviä.
Uskon, että Versailles olisi upea myös hämärän aikaan. Kun kynttilät tai pienet valot valaisisivat käytävää. Versaillesissa oli sisällä vetoisaa. Jokaisessa pienemmässä huoneessa oli takka. Niille on varmasti ollut tarvetta, kun palatsissa on asuttu.
Versaillesin puutarha oli pohjapiirrustuksen mukaan aivan valtava. Emme ehtineet kiertää kuin osan puutarhaa, kun sade yllätti. Meillä ei ollut sateenvarjoa tai edes tarpeeksi vaatetta päällä.
Teimme siis kuten muut turistit ja pakenimme palatsin suojiin sadetta.
Suosittelen Versaillesia kaikille. Mutta parempi ajankohta mennä on loppukeväällä tai kesällä. Silloin kun puutarha kukoistaa ja puut ovat lehdessä. Itse odotan kovasti kevättä, jolloin aion tehdä uuden reissun Versaillesin puutarhaan.

2 kommenttia:

  1. Oh wow, upeen näköstä! Versaillesin palatsi olis kyl ihan ykköskohde jos Ranskaan lähtisin, tykkään jotenkin ihan mielettömästi barokkityylistä :D Maksoko tonne sisäänpääsy jotain?

    VastaaPoista
  2. 25-ikävuoteen asti Versailles on ilmainen Euroopan kansalaisille. Eli sulla on hyvin vielä muutama vuosi aikaa hyödyntää tätä etua ;) Muuten lipun hinta oli jotain 15 euron luokkaa

    VastaaPoista

Lukijat