ULKOMAILLA ASUMINEN
Ulkomailla asuminen tuntuu aika ajoin hassulta. On päiviä kun on koti-ikävää ja kaipaa asioita Suomesta. Sitten on niitä päiviä, kun rakastaa tätä kaupunkia, jossa nyt on. Ja tietysti päiviä siltä väliltä. Huomaan, että nyt kun olen ollut pidemmän aikaa Pariisissa, niitä hyviä päiviä on yhä enemmän.
Pariisin asunto tuntuu jo kodilta ja minulla on tosi mukava kämppis. Välillä yöllä kyllä kiroan yläkerran naapureita tai nukun ikkuna auki, koska en siedä huoneeseeni kantautuvaa tupakan hajua. Mutta ne asiat tuntuvat melko pieniltä. Viime viikonloppuna tapasin ensimmäistä kertaa Pariisin suomalaisia. Tuntui niin ihanan kotoisalta puhua suomea ja vaihtaa kokemuksia ranskalaisesta kulttuurista. Yksi yhtenäisyys oli, että moni meistä kaipasi suomalaista ruokaa. Kaikki kuitenkin pitivät Pariisista ja paljon. Osa tytöistä oli Pariisissa au pairina. Se on hyvin erilainen lähtökohta tustustua kaupunkiin, kun vaihtarina jossain koulussa. Uskon, että erityisesti au paireille toisten au pairien tapaaminen ja suomiverkoston luominen on tärkeää. 
Suomiporukkamme suuntasi sunnuntaina Ikeaan lihapullille. Ulkomailla asuminen saa Suomessa arkisista asioista erityisen tuntuisia. Suomessa en olekaan mennyt muuten vaan Ikeaan, oli hauskaa. Vain yhdellä meistä oli todellisia ostoksia, mutta eihän me tytöt päästy Ikeasta ulos ostamatta mitään. Itse ostin Orkidean, näkkileipää, lakritsia ja salmiakkia Ikean irtokarkki hyllyltä ;D Pariisin ympäristössä on useampikin Ikea. Kuulin, että Ikeaan päin on järjestetty bussikuljetus, mutta bussi ei ilmeisesti kulje takaisin päin. Yhdellä meistä suomalaisita oli auto, jolla menimme Ikeaan, joten meidän ei tarvinnut jäädä Ikean sänkyihin nukkumaan seuraava yötä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat