LUISTELUA EIFFEL TORNISSA

Tänään oli aika hauska päivä.
Aamulla menin hankkimaan kirjastokortin. Kirjastossa oltiin ystävällisiä ja sain hoidettua asioinnin englanniksi loppujen lopulta. Olisin halunnut lainata englanninkielisiä romaaneja, mutta koska kyseessä oli paikallinen ranskalainen kirjasto, ei heillä ollut kirjoja kuin ranskaksi. Niin ranskalaista. Sain kuitenkin ohjeet kansainväliseen kirjastoon, josta voin lainata englanninkielisiä kirjoja.
Lainasin sitten muutaman ranskankielisen lastenkirjan, parantaakseni kieliosaamistani :D
Tämän jälkeen yritin hankkia kuntosalikortin, mutta se ei sujunut ihan niin hyvin. Sain taas kyllä englanninkielistä palvelua.
Yritän olla aina kohtelias ja aloittaa ranskaksi, Bonjour tu parles anglais? Meille neuvottiin niin koulussakin. Jos olet kadulla ja paniikissa hukassa, et voi mennä ihmisten luo puhumaan suoraan englanniksi , please help me. Se on epäkohteliasta.
Salikortti pitää tehdä netissä ja jotain blaablaa, joten minulla ei ollut aikaa siihen, koska kolmelta oli treffit Eiffel tornilla.
Menin sitten lenkille, mikä on täällä edelleen aika haastavaa.
Syke nousee enemmän ihmisten ja autojen väistelystä, kuin itse treenistä. Ehdin laittaa kunnon ruokaa.
Ah, ei mitään purkistä tai puolivalmiina.
Eiffe tornin ensimmäisessä kerroksessa oli luistinrata, jota ei maksanut mitään, kun oli ostanut lipun torniin. Lippu maksoi 5e ja sillä pääsi portaita pitkin toiseen kerrokseen asti. Ylimpään kerrokseen päästäkseen olisi pitänyt ostaa hissilippu. Tiesittekö, että Eiffel torni on n. 350m korkea?
Vietimme loppu illan ravintolassa.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lukijat