ÉTRETAT
Jos Googletat Étretat nimisen kaupungin ranskasta, löydät toinen toistaan upeampia kuvia.
Niin minulle kävi. Mietin päiväreissua Normandiaan ja löysin kuvan jylhistä kalliosta.
Normandia on iso maakunta Ranskassa ja minulla meni pieni hetki paikantaa, missä päin maakuntaa nämä kalliot löytyivät.
Bingo, Étratat. Seuraavaksi selvitin miten Pariisista pääsee kyseiseen kuntaan.
Juna Le Havreen ja sieltä bussi, matkustusaika 2,5h + 1h.
Voin sanoa, että oli kaiken matkustamisen arvoinen!
Minulla on kamera täynnä upeita kuvia, joten koin hyvin vaikeaksi valita kuvia blogiin.
Tästä syystä pahoittelen kuvapaljoutta. Ja näin maaliskuuhun sää ei olisi voinut olla parempi. Kun oli lämpimästi päällä, koko päivän pastanut aurinko lämmitti ihanasti.

Tiesin riskit yksinmatkustamiseen liittyen. Näet jotain upeaa, mutta et voi sanoa siitä ääneen kenellekkään. Ajattelin, että kamera kanssani on kuin toinen persoona seurassani ja hyvin se toimikin alkuun. Olin haltioissani maisemista ja säästä, kameralleni tallentui kauniita kuvia. Mutta näin liikaa pariskuntia, koiran ulkoiluttajia, lapsiperheitä. Aloin tuntemaan itseni hyvin yksinäiseksi. Laskin tunteja bussin lähtemiseen, vaikka nautin paikasta.


Jotkut ihmiset nauttivat yksinmatkustamisesta. Ymmärrän, että silloin asiat saavat uuden näkökulman. En usko, että itsellenikään olisi sattunut ravintolassa samanlaista tapausta laskua maksaessa, jos olisin ollut jonkun seurassa. Aloin myös spontaanisti puhumaan bussilippu jonossa Etelä-Afrikkalaiselle pariskunnalle (he näyttivät kyllä täysin Eurooppalasilta, täydellinen pariskunta; tyttö kuin malli ja hieman renttu uskomattoman komeat silmät omaava mies, aivan samanlainen charmi kuin Johnny Deppilla)

Jos olisi ollut kesä olisin varmasti mennyt mereen uimaan kovasta aallokosta huolimatta. Mutta vesi oli turkoosinsinistä ja äänet, kuin kesämerellä.
Huomenna kirjoitan itse Étretat kaupungista ja minulla on muutama video, jotka haluan jakaa. :)

2 kommenttia:

Lukijat