PÄÄSIÄINEN PARIISISSA
Koska minun pitäisi oikeasti lukea tenttii, mutta eksyinkin blogini sivulle (;D), kirjoitan lyhyen päivityksen. Haluan puhua ranskalasiten pääsiäisestä. Ranska ei ole kovin luterilainen maa, täällä katolisia ihmisiä on enemmän. Pitkäperjantaita ei siis vietetä pyhänä päivänä, vaan ranskalaiset työskentelevät normaalisti. Pääsiäismaanantai on yleinen vapaa.
Ranskalainen pääsiäisperinne on, että pääsiaäissuklaa, kuten suklaakellot ja ankat tehdään käsityönä leipomoissa. Työntekijöiden päivät venyvät pääsiäisen ympärillä pitkiksi, sillä leipomot myyvät tavalliseen tapaansa myös patonkeja, kroisantteja ja muita herkkuja.. Tämä näkyykin ruokakaupoissa, sillä suurta suklaavyöryä ei ole pääsiäisen tienoilla ilmestynyt kauppoihin. Ihan muutamia suklaamunia olen nähnyt omassa lähiruokakaupassani. Toisaalta, kuten ranskankielen opettajani totesi "les finlandais aiment des bonbons", suomalaiset pitävät makeisista. Ja se on totta, ainakin verrattuna ranskalaisiin. Toin tuliaisena suomalasia Brunbergin karkkeja kämppikselle, ei ole oikein maistunut, sillä karkit ovat edelleen kipossa olkkarin pöydällä. (täytyy salaa aina syödä yksi karkki, niin ei oo kesällä enää siinä pöydällä ;))
Pienille lapsille pääsiäinen voi tarkoittaa suklaajahtia puistoissa ja puutarhoissa.
Täytyykin viikonloppuna katsella, jos näkyy pieniä lapsia juoksemassa puistossa puusta toiselle.
Saan tänään illalla vieraan suomesta, se on mukavaa. Muuten varmaan stressaisin viikonlopun ensiviikon koeviikkoa.

Mukavaa pääsiäistä kaikille. Nauttikaa herkuista ja toistenne seurasta <3 

1 kommentti:

  1. Hei ! Näimme hauskat pääsiäisterveisesi. Olemme täällä isolla joukolla koolla Oppaanmäellä. Paljon pääsiäisterveisiä mummilasta.

    VastaaPoista

Lukijat