26 DAY LEFT

26 päivää jäljellä Pariisia.
Olen alkanut laskea päiviä, kauhuissani ja innoissani. Odotan Suomeen paluuta, monia asioita sieltä.
Mutta tiedän, että tulen ikävöimään Pariisia kovasti. Ehkä jopa niin paljon, että halua tulla joskus takaisin asumaan tänne. Ihan vain lyhyeksi aikaa. Suomessa kaikki on niin erilaista. Nyt kolmen kuukauden kokemuksella voin listata asioita, joista pidän kovasti täällä. Sää, ihmiset ovat mielestäni mukavia ja elämäniloisia, live musiikki kaduilla ja baareissa, metrolla pääsee lähes kaikkialle, monilla kaduilla arkkitehtuuri on niin kaunista. En ole kyllästynyt näkemään Eiffel-tornia tai riemukaarta.
Mutta kotimaa on kotimaa. Ikävöin niin monia asioita suomesta. Ihan sellaisia hassujakin, mitä en olisi osannut kuvitella ikävöiväni. Ruoka, raikas ilma ja luonto oli odotettavissa. Mutta se, että ikävöin suomalaista kasvovettä, suomalaista kirjastoa, suomalaisia asuntoja (ja erityisesti niiden ilmanvaihtoa), kahvia (täällä saa hyvää kahvia, mutta voi että ikävöin suodatinkahvia!!), suomalaisia ruokakauppoja.

Minua myös pelottaa palata Suomeen. Ennen kuin kesätyöni alkavat mitä, jos ahdistus siitä, että Suomi on niin Suomi. Vaikka rakastan Suomea.

Tänään sää on niin kaunis Pariisissa. 19 astetta ja aurinko paistaa. Parasta on nyt nauttia 26 päivästä ja palata sitten kotiin. Koti on kuitenkin aina koti.  

3 kommenttia:

  1. Kevät alkaa tulla myös suomeen. Ensimmäinen leskenlehti on löydetty ja muuttolinnut ovat suuri ihmetyksen aihe. Hassua:saat kokea kaksi kevättä tänä vuonna. T.äiti

    VastaaPoista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  3. Haha, saan varmaankin kaksi kevättä. Mutta kevät on ihana vuoden aika, joten en laita pahakseni :)

    VastaaPoista

Lukijat